Kage er en god ting, ja nok den bedste ting vi kan forkæle os selv med. Og der findes mange af dem. Kager har ikke altid været så interessante, udover når man skal spise dem, men det har på den seneste tid ændret sig. Kager smager nu ikke kun godt, de er også sjove at lave.

Man er vant til altid at få kage når man besøger mormor, det er næsten et krav for den gode stemning. Mormor har stået for bagningen og vi andre har stået for smagningen – en god måde at dele opgaverne op, for børnene ikke mindst. Den store Bagedyst, en serie der har haft stor succes på DR1, har sat stor fokus på kagebagning, og har gjort det til en spændende hobby igen. Kagebagning handler ikke kun om god smag og spændende ingredienser, men ligeså meget udseende og formål. Kagens farver, mønstre, smag mm. bidrager alt sammen til den samlede oplevelse af kagen, næsten ligesom gourmetmad. Men når bagningen nu ikke kun kræver en god smag og hyggelig stemning hos mormor, er det også nødvendigt at have de rigtige værktøjer. Det kan dog være lidt svært at finde.

Bagningen er gået online

Siden den nye trend kom og har fået tusindvis af danskere til at kaste sig over bagebøgerne, har butikkerne haft svært ved at følge med. Det har ikke været nemt at finde de nyeste redskaber eller opskrifter i sin lokale butik, hvilket selvfølgelig er et stort problem for alle entusiastiske bagere. Det er netop derfor en nyere og smartere måde er blevet populært. Internettet. I stedet for at lede efter gode idéer i butikker rundt omkring, samler internettet alle butikker og opskrifter ét sted. Det er meget nemmere at finde nye engangssprøjteposer og tyller på internettet, da butikkerne ikke har alle, og slet ikke de nyeste på markedet. Det er samtidig meget nemmere at finde opskrifter på nettet eller i et forum, i stedet for at kigge sin gamle bagebog igennem. Internettet har erstattet mormor.

Selvom internettet har meget at byde på, er der selvfølgelig ikke noget som en god gammel familie-opskrift, der er gået gennem generationer, køkkener og komplimenter. Heldigvis er det ikke kun nye og moderne opskrifter der ligger på nettet, det er alle former for opskrifter. Mange mennesker deler sine gode idéer på nettet, for at hjælpe bagere som dig køkkenet, og der er nok gode opskrifter at tag af. Der er altså ingen undskyldning for ikke at finde inspiration via nettet.

Renæssancen af kager er fantastisk, og vil formentlig fortsætte lang tid endnu. Har man lyst til at bage, at udfordre sig selv og samtidig give sin familie lidt sødt til tanden, er internetbutikker og hjemmesider vejen frem. De nyeste og bedste redskaber findes ikke i butikkerne men hjemme hos dig selv i din egen computer. Alt fra engangssprøjteposer og tyller, forme, farver, ingredienser, gode råd og meget mere er ikke mere end et par klik væk, og det er det perfekte øjeblik at udnytte dette. Internettet rummer noget for alle hobbyer og interesser, og bagning er en af de store. Så hvad er der at vente på? Klar. Parat. BAG!