Linkbuilding.dk er en dansk side hvor de arbejder med linkbuilding, en disciplin inden for søgemaskineoptimering. Ifølge dk-hostmaster har siden kørt siden 2013, og har altså nogle år på bagen.

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er en disciplin inden for det man kalder søgemaskineoptimering (også kendt som SEO). SEO går ud på at man optimerer sin side sådan at Google får nemmere ved at finde ud af hvad den handler om og derved placere den rigtigt i søgeresultaterne, og her er linkbuilding en af de optimeringsmetoder der findes.

Linkbuilding går (kort fortalt) ud på at få en række links til sin side, f.eks. fra samarbejdspartnere, nyhedsartikler, glade kunder mv., sådan at Google kan se at der er folk der omtaler ens side og linker til den, og dermed vurderer at ens side er ”noget værd”.

Hvordan er designet?

Hvis vi kigger på designet inde på linkbuilding.dk er der et par ord der springer i øjnene med det samme. Det første vi får lyst til at sige er at designet virker meget amerikansk, med en meget glad pige (som du også kan se på billedet her til venstre) der peger på nogle meget flotte resultater.

Det næste man må sige er at designet er meget flot, og at der virkelig er tænkt over detaljen. Overvejer man om man skal købe linkbuilding hjælper designet, og den troværdighed det giver, i hvert fald til at man får lyst til at læse mere på siden.

Endelig benytter siden det der kaldes ”lazy load” hvor de forskellige elementer først hentes frem når man scroller ned til dem, noget der gør at siden loader hurtigere. Især for en lidt tung side som linkbuilding.dk er det smart at implementere da det gør brugeroplevelsen meget bedre.