Som vi også har skrevet om tidligere vokser nethandlen med hastige skridt, og flere og flere ting som vi i går købte i en fysisk butik køber vi i dag på internettet.

Det skyldes blandt andet at danske netbutikker er til at stole på, og at netbutikkerne bliver bedre til at matche folks bekymringer ved at købe på nettet.

For eksempel tilbyder flere og flere webshops at man kan chatte med en medarbejder inden køb, for på den måde at få afklaret de sidste spørgsmål man eventuelt måtte have inden man køber. Ligeledes er levering ikke længere noget der tager 3-5 hverdage, men varerne kommer som regel dagen efter, og returnering af produkter er noget der er gjort nemt og simpelt.

Også køb af mere avancerede varer som f.eks. et køleskab er nu ved være rykket fra de fysiske butikker og over på nettet.

Nemt, overskueligt og i eget tempo

Tidligere gik man ned til den lokale hvidevarespecialist hvis man skulle have et nye køleskab. Det krævede at man tog noget tid ud af kalenderne, forhåbentlig var man heldig at man ikke skulle stå for meget i kø, og man blev nødt til at tage specialistens ord for gode varer.

Sådan er det ikke længere når man køber sit køleskab på internettet. Her kan man side derhjemme i ro og mag når man har tid, f.eks. når børnene er lagt i seng.

De forskellige køleskabe bliver præsenteret for en på en god og overskuelig måde. Man kan få de forskellige informationer præsenteret i tabeller i stedet for i en lind talestrøm fra sælgeren, og man kan gøre det i sit eget tempo – er man hurtig til at overskue information behøver man ikke vente på en langsom sælger, synes man tal er forvirrende kan man tage det helt i ro og mag.

Data

I dag starter købet af et nyt køleskab ikke længere nede i hvidevarebutikken, men i stedet på en side som test-køleskab.dk. Her har de samlet alt tænkelig information om køleskabe, og du kan enten vælge at følge deres opsummeringer eller gå i dybden med de forskellige data selv.

Og der er meget data. Modsat de fysiske butikker som jo har en masse begrænsninger i forhold til lagerstørrelse og likviditet kan nethandlerne købe stort ind, og derfor er der et meget meget stort udvalg af forskellige køleskabe du kan sammenligne og vælge imellem.

Du kan altså se køleskabe baseret på hvor meget plads de har, hvor meget strøm de bruger, om de har vundet nogle køleskab tests, etc.

Når du så har fundet ud af hvilket køleskab du gerne vil have er det nemt at sammenligne pris hos de forskellige forhandlere, sådan at du til sidst kan købe lige det køleskab du skal bruge, hos den billige forhandler.

Med alle de fordele og funktioner er der ikke noget at sige til at folks køb af køleskabe har rykket sig fra de fysiske butikker over til internettet, og det bliver spændende at se hvad de fysiske hvidevareforretninger kommer med af modspil for at forsøge at overleve denne udvikling.