Der er en ny trend der er ved at brede sig på internettet. Det er smart, det er moderne, og det bruger de klassiske kedelige domæner på en helt ny måde. Der er selvfølgelig tale om hvordan du kan bruge domæne-endelser til at bygge dit brand – og det får du en guide til her.

Først et eksempel

Eksemplets magt er stor, og derfor starter vi ud med et eksempel som nemt illustrerer det store potentiale i domæneendelserne. Der er masser af endelser at vælge imellem .dk, .se, .com,. org m.fl., men den der er rigtige spændende for os danskere er endelsen .nu.

.Nu er egentlig det nationale domænenavn for Nuie, men fordi det også betyder nu er det meget populært i de skandinaviske lande.

Og nu kommer eksemplet så. Hvad ville være et godt domænenavn hvis nu man havde en butik der solgte dametøj? Hvor man gjorde folk flottere. Hvad med flot.nu? Det er tæt på at være det perfekte navn til en dametøjsbutik – du har det med at man skal være flot, og så spiller man på aktualiteten ved at det er .nu

Et andet godt domænenavn inden for samme genre kunne være noget købsrelateret – f.eks. købdametøj.nu eller blivflottere.nu, men flot.nu, har en god korthed over sig.

Masser at vælge imellem

Du sidder sikkert allerede nu med en masse ideer til hvordan du kan bruge .nu til at bygge dit brand, enten ved at lave .nu-domæner om det der sker (bliv flot) eller det du sælger (dametøj), men du behøver slet ikke begrænse dig til at bruge .nu

Der er nemlig åbnet op for en række nye domæneendelser der ikke har noget med lande at gøre, og nogle af dem der kunne være relevante for os danskere kunne f.eks. være

  • .band
  • .bingo
  • .cafe
  • .center
  • .computer
  • .date
  • .fund
  • .land
  • .menu

Forestil dig et domæne som danskpop.band, ældre.bingo, vejle.center, gåpå.date etc.

Nemt at huske og noget der helt sikkert vil skabe opmærksomhed og hjælpe dig til at bygge dit brand, frem for de mere generiske domæner.

Husk stadig .dk

De nye domæneendelser er rigtig smarte og gode, men det kan stadig være en god ide også at huske at købe et dk-domæne man kan have ved siden af, især hvis man ikke er målrettet efter det alleryngste publikum.

Hvis man tager eksemplet med dametøjsbutikken flot.nu kunne man forestille sig at der var en del af kunderne der bare ville skrive flotnu.dk ind i browseren, simpelthen fordi de bare kan huske det med ”flot nu” men måske ikke engang ved at der er en domæneendelse der hedder . nu, eller bare ikke tænker over det.

Der kan også være mange der stadig godt (og måske i virkeligheden med rette) kan have lidt mistro til ikke-dk domæner, og som derfor ikke vil være meget for at handle på en hjemmeside der ikke slutter med .dk
I sådanne tilfælde kan man bruge sin sjove domæneendelse som landingsside, men så sørge for at lede trafikken over på sit dk-domæne efterfølgende.

Kender du nogle gode kreative måder at bruge domæneendelser? Så skriv gerne i kommentarerne