Hvis du skal til at have et nyt spisebord til din spisestue, har du så overvejet at vælge et rundt en af slagsen fremfor et almindeligt rektangulært et? Hvis ikke, så burde du stærkt overveje det! Læs videre her for at få at vide, hvorfor du skal vælge et rundt spisebord.

Dejligt med god personlig interaktion

Et rundt spisebord giver meget bedre mulighed for, at alle der sidder om bordet kan interagere med hinanden. Ved de rektangulære borde så bliver den eller de personer, der sidder ved et af hjørnerne hurtigt udelukket af samtalen. Dette undgår du ved et rundt bord, da alle vender imod midten af bordet, og derfor kan alle hurtigt og nemt fange opmærksomheden ved den person, som de gerne vil snakke med – uden at det føles som om, at du råber på tværs ad hele rummet. Desuden så er dette bord helt perfekt til spilleaftner, da alle nemt kan nå brætspillet eller kortene på midten af bordet.

Skab mere plads med et rundt spisebord

I forhold til et firkantet spisebord, så fylder et rundt spisebord ikke lige så meget på grund af, at det ingen hjørner har. Det optager altså ikke unødvendigt plads, som du alligevel hellere have set blive brugt på noget andet. Da det runde bord ingen hjørner har, så skaber det et bedre flow, da folk bedre og nemmere kan komme hen til deres pladser. Desuden hvis du har børn er det runde spisebord meget smart, da de ikke kan slå sig på hjørnekanterne.

Lille spisestue? Ikke et problem med et rundt spisebord

Det runde bord er helt perfekt til mindre rum! På grund af, at det ingen hjørner har, der optager unødvendig plads, så får du mere plads i rummet. Og lige meget hvor mange eller hvor få personer, der sidder omkring bordet, så vil du ikke få følelsen af, at der er en tom plads på grund af, at bordet er rundt.

Desuden så kan du altid vælge et rundt spisebord med udtræk, så du nemt og hurtigt kan gøre plads, hvis der kommer ekstra gæster på besøg. Og lige så nemt gøre det mindre, når de er gået, så bordet ikke fylder hele spisestuen.

Stort udvalg at vælge imellem

I forhold til det runde spisebord, så er der rigtig mange valgmuligheder, når det kommer til valg af materialer og farver. Så lige meget om du er til et flot hvidt minimalistisk bord i stål eller er til lidt mere et retro bord i et flot træ, så kan du få det, der passer lige præcis til din stil – og selvfølgelig til resten af spisestuen. Det er vigtigt at have et spisebord, der matcher til resten af rummet. Det kan hurtigt se for voldsomt ud, hvis du har et stort og mørkt bord i et forvejen lille rum.

Hvis du vil læse flere grunde og argumenter for, hvorfor du skal vælge et rundt spisebord fremfor et rektangulært, og få nogen god råd til hvordan du skal vælge den rette størrelse på dit runde spisebord, så kan du læse mere om det i Boboonline.dk guide.