At rejse er at leve siger man, og at rejse på nærmest siges at være danskernes nationalsport. At rejse er endnu en af de ting som internettet har gjort meget anderledes – væk er den tid man sad med tunge rejsekataloger og ”turen går til…” når man skulle bestemme sig for hvor man skulle hen og hvad man skulle lave dernede.

Nu foregår det hele på nettet, og derfor får du her 4 gode råd til hvordan du kan optimere din rejse med hjælp fra nettet.

1 – Læs masser af guides

Det første du skal gøre er at læse masser af guides til forskellige steder. Kig f.eks. på en side om Rejseråd.dk, hvor du kan finde guides til alle de store lande og byer.

Har du slet ingen ide om hvor du skal hen så start med at læse lidt om de forskellige lande, og ellers så læs lidt om de forskellige byer og se om der er et af stederne du gerne vil hen.

Når du så har fundet ud af hvilken by du gerne vil til, så sørg for at læse lidt ekstra om området og historien sådan at du er rigtigt forberedt til at tage derned.

2 – Søg efter flybilletter

Nu skal du købe flybilletter, men du skal selvfølgelig ikke bare købe de første de bedste. Brug i stedet en service som Momondo til at se to ting

  1. Hvornår det er billigst at tage derned
  2. Hvilket selskab der har de billigste billetter.

Tit kan man spare 10-20% bare ved at rykke sin rejse et par uger, og der er også mange tusinde kroner at spare ved at købe de billigste flybilletter frem der de dyreste.

3 – Læs anmeldelser før du bestiller hotel

Når du har købt dine flybilletter skal du til at vælge et hotel eller en AirBNB lejlighed, og her skal du endelig ikke bare kigge efter stjerner, men i stedet læse folks anmeldelser. Selv dem der har fået et højt gennemsnit af bedømmelser kan være blevet pumpet kunstigt op, og her skal man i stedet læse anmeldelserne for at finde ud af hvad folk virkelig synes.

Er der nogen der har haft en dårlig oplevelse, oplevet dårlig service eller set noget ulækkert på hotellet så spring det over og vælg en af de andre i stedet – også selv om de har en høj score.

4 – Download en App

Inden du tager af sted så gå ind i App Store og se hvilke apps der findes om den by du skal ned til. De store byer som Rom og Paris har meget omfattende apps hvor du får kort, information om attraktioner, en guide til de bedste spisesteder og meget mere, men selv mindre byer har som udgangspunkt altid et kort du kan downloade og bruge til GPS, også selv om du ikke har data der hvor du kommer hen – det bliver du meget glad for når du skal finde rundt dernede.

Det var 4 gode råd til at optimere din rejse med hjælp fra nettet – har du selv gode rejseråd så skriv dem gerne i en kommentar nedenfor.