At printe burde være noget man lige klarer i et snuptag. Man åbner sin Word fil eller sin PDF og skal til at printe, men der sker intet. I din søgen på fejlen opdager du, at displayet på printeren blinker og skriger til dig om at maskinen er løbet tør for blæk. Dette er især et skrækscenarie, hvis man står og skal til en koncert, med flyet eller sågar sidder til en eksamen. Nu hvor du har lokaliseret hvorfor printeren ikke vil printe dine dokumenter, burde det være nemt og hurtigt at finde et sted at købe sin toner, så man kan få printet og komme afsted.

Førhen har denne proces ikke været særlig nem, og slet ikke billig. Blæk til ens printer er ofte blevet kaldt det ”andet sorte guld”, næstefter olie selvfølgelig. Prisen er nemlig ofte urimelig høj i forhold til hvad man får ud af det. Billigtoner.dk har gjort op med dette, og tilbyder nu en lang række produkter til netop din printer. Blandt andet har de toner til Brother HL, toner til Canon printere, og mange andre. Faktisk markedsfører de toner til over 15 printermærker, og herunder mange forskellige modeller.

Pas på med at købe de billigste printere

Vi kan alle blive fristet af et godt tilbud i ny og næ, men når det kommer til printere er det vigtigt at se sig godt for. Et godt råd er, at lade være med at købe den billigste model, bare fordi den er på tilbud. Det dyreste ved en printer er nemlig ikke selve maskinen, men det føromtalte ”sorte guld”, blækket. Tjek derfor altid priserne på det blæk ens printer skal bruge. I mange tilfælde er det bedre at investere et større beløb i maskinen, da blækprisen gør, at den tjener sig selv ind hurtigt. Det kender mange fra eksempelvis køleskabets energiklasse, som har stor betydning for de samlede omkostninger.

Endvidere varierer modellerne meget, selv hvis der kun er ændret få tegn i modelnavnet, så tjek altid specifikationerne inden køb. Endvidere er det vigtigt at gøre op med sig selv, hvilke funktioner man egentlig behøver i en printer, så man ikke ender med et køb der indeholder printer, faxmaskine, scanner og andre funktioner, hvis man udelukkende skal benytte printfunktionen.

Fremtiden inden for printning

Alle brancher, herunder også printerindustrien, spekulerer i hvad fremtiden bringer. Indenfor printere er det 3D print, der er det helt nye. En 3D printer er en printer, der igennem computeren kan printe håndfaste ting, ved brug af materialer som for eksempel silikone eller andre plasttyper. Der bliver hele tiden konkurreret på at lave de vildeste ting, og ved 3D printning er det kun fantasien der sætter grænser. Det hele foregår nemlig ved at printe en 3D model på din computer, som du enten kan lave selv, eller hente et sted fra. Derefter trykker man bare på en knap, og efter et par minutter, eller timer alt efter størrelse, har man altså en nyttigt ny genstand, eller bare noget der pynter i hjemmet.