Find-legehus.dk er en dansk forbrugerside der hjælper dig med at finde dit næste legehus. I denne fokusprofil kommer vi til at tage et kig bag siden og gennemgå sidens design og funktioner.

Platform

Find-legehus.dk er bygget i WordPress, ligesom omkring 25% af internettet efterhånden er det. WordPress er en OpenSource-platform, hvilket betyder at det er gratis at bruge, og gratis at udvikle til.

WordPress er et meget fleksibelt og alsidigt system, hvilket gør det oplagt at bruge til en side som find-legehus.dk

Siden bruger ikke standard-designet i WordPress, men et speciel-udviklet tema.

Design

Det første man lægger mærke til når man kommer ind på find-legehus.dk er den store tabel der er i midten. Det er tydeligt at det er her sidens formål er centreret, og man kommer med det samme til at kigge derhen.

Find-legehus.dk har på forsiden valgt en tekst-fattig approach. Man skal ikke læse lange guides om hvad et legehus er, hvilket et man skal vælge etc., men man får i stedet en liste med billeder, nogle enkelte bullet-points om hvert legehus (f.eks. anbefalet alder eller materiale), en pris og et link til butikken hvor man kan købe det.

Designet er holdt i simple farver, blå og orange, og er pænt uden at være prangende.

Men det er ikke designet find-legehus vinder på. Magien starter nemlig når man klikker sig ind på det enkelte legehus…

Data data data

Set fra forsiden af virker find-legehus som en forholdsvis tynd side, uden specielt meget tekst og uden megen data eller guides til hvad man egentlig skal vælge. Det ændrer sig i den grad når man klikker sig ind på det enkelte legehus.

Det første man finder er et billede af legehuset i stor størrelse, sådan at man lidt bedre kan se hvad man køber. Dernæst er der en prissammenligning af legehuset blandt flere forhandlere, sådan at man kan se hvor man kan købe det billigst.

Dernæst får man, med flotte ikoner, information om legehusets størrelse (bredde,højde,dybde), anbefalet aldersgruppe og hvilket materiale legehuset er lavet af.

Dernæst kan man se hvordan legehuset rent prismæssigt ligger, sammenlignet med de andre legehuse på listen.

Og så starter den rigtige sammenligning. Herefter kommer der nemlig en tabel hvor man kan sammenligne 6 legehuse på én gang, ikke bare på pris, men på materiale, aldersgruppe, størrelse, og funktioner, f.eks. om legehuset har en gynge, veranda, klatrevæg eller rutsjebane med.

Denne sammenligning er ekstremt brugbar, og man kan undre sig over at find-legehus.dk har besluttet sig for kun at placere den på produktsiden, og ikke også har lagt tabellen ud på forsiden. Sammenlignet med forsidetabellen får man nemlig meget mere information og et bedre beslutningsgrundlag, så hvis man går væk fra domænet fordi forsiden virker for tynd går man virkelig glip af noget.

Efter denne tabel får man en beskrivelse af legehuset, sådan at man også har noget tekst at gå ud fra inden man beslutter sig.

Alt i alt er der på find-legehus.dk masser af guldkorn at hente hvis man skal købe et nyt legehus, men man kan nemt blive narret af forsiden og klikke sig væk inden man finder dem.