Diamant eller safir? Guld, hvidguld eller sølv?

Alle disse smykkeformer er klassiske ”evergreens”, men frem for at gå tilbage til en gammel kending, vil vi i stedet kaste blikket på en form for smykker, der har formået at holde sin plads indenfor både modens og mystikkens verden igennem adskillige århundrede.
Hvad enten man ønsker at bære disse smykker for udseendets skyld, blot følger moden eller strejfes af troen på stenenes ”mystiske egenskaber” er disse smykkeformer interessante – og endelig kommet på mode igen.
Vi vil i denne artikel se nærmere på 2 ydmyge smykkesten, der begge placerede sig på den eftertragtede top-5-ekspertliste over årets ”hotteste” ædelsten, grundet et nylig comeback.

Opalen – et lille stykke regnbue

Opal smykker er nogle af de smukkeste indenfor sin genre. Eksempler på disse og de mange forme denne unikke sten kan tage, ses hos smykkehandlere såsom Acmdesign, en guldsmed med værkstedsbutik i København, der med egne designs formår at vise netop hvorfor disse prægtige sten så ofte ses anvendt indenfor smykkeverdenen: Deres unikke glans.
Opalen er en af de prægtigste ædelsten man kan købe, og modsat andre dyrere ædelstene, såsom diamant og safir, er hver opal unik i farve og skær. Dette skyldes opalens unikke farvespil der afspejles i adskillige regnbuenuancer, uanset opalens grundfarve. Dette gør den ikke blot æstetisk, men også velegnet som en frisk og stilet accessory til næsten alle tøjstile.
Opaler findes i flere grundfarver, der rangerer fra den sorte opal, med et blidt strejf af regnbue, til den lyse hvide opal, der fremhæver opalens smukke klare regnbueskær. Opalens mest kendte farve er dog den blå, hvis farvespil minder om sollys der strømmer gennem havets dyb.
Denne engang så ydmyge smykkesten fra den røde okker i Australien, har gjort sit comeback de seneste år, og er slået igennem i modeverdenen efter at mærker såsom Dior og Cartier i 2018 begyndte at bruge den i smykker til deres naturinspirerede kollektioner.
Hvad overtroen angår, mener nogle at opalen er en sten der hjælper sin ejer med at udtrykke sit sande selv og giver et ekstra boost i svære tider, når energien ikke helt rækker. Stenen siges også at fremme selvtillid, kreativitet, tryghed og balance i krop og sjæl.

Onyx – et lille stykke af nattehimlen

Onyxen er en smuk sten formet af mineralet kalcedon.
Dens smukke naturlige sorte farve, der kan være sort som blæk eller bære et rødligt skær, gør den særligt egnet til de mere raffinerede smykkesorter.
Stenen fås i et hav af forskellige nuancer udover den naturlige mørke tilstand, da dens overflade kan farvebehandles, men Onyxens mest kendt form er uden tvivl den sorte, der mest af alt minder om et stykke af nattehimlen.
Stenen stammer oprindeligt fra 3 steder i verden: Mexico, Algeriet og Arizona, og skulle efter sigende kunne hjælpe sin ejer med at slippe af med bekymringer og triste tanker.
Den er en healende sten, der øger kroppens naturlige regeneration, og skærper bærerens intuition og humør.
Onyxen gjorde sig comeback sammen med adskillige andre gamle kendinge i 2018, da flere af de store modegiganter udgav kollektioner inspireret af 50´erne, hvilket bragte smykket tilbage i modeverdenens rampelys.