Vi ønsker naturligvis alle at være den bedste udgave af os selv, som vi kan blive. Hvem den bedste udgave af dig selv er, kan du selv have indflydelse på. Man kan nemlig brande sig selv. På samme måde som et firma kan skabe et bestemt billede af sig selv, kan vi som individer gøre det samme. Her får du seks tips til at brande dig selv.

Tøj

Vores beklædning siger meget om, hvilken person vi er. Det er en af de første ting, fremmede mennesker lægger mærke til, så det er vigtigt at klæde sig ordentligt på. Med dette menes der ikke, at det er nødvendigt med det dyreste jakkesæt, du kan finde, men derimod at man klæder sig efter omstændighederne. Et populært amerikansk mundheld lyder: ”Dress for the job you want, not the job you have.” Klæd dig professionelt og stilrent på arbejde, for så fremstår du seriøs og skarp. Vent med joggingbukserne og hættetrøjen til du er hjemme.

Krop

Du kan have nok så pænt tøj, men det er ikke så meget værd, hvis ikke det sidder godt på dig. Det ideelle ville selvfølgelig være, at vi alle lignede græske guder, men dette er nok en kende urealistisk. Men tag vare på din krop. En flot skjorte sidder altid bedre på en slank overkrop. Indtil da, klæd dig efter din krop. Er man lidt rund, så drop den stramme t-shirt og stramme jeans. Så ser man nemlig endnu rundere ud. Tag vare på din krop, og klæd dig altid efter din kropstype.

Humor

Det er selvfølgelig svært at ændre en personlighed, men så alligevel. Nogle gange er det nødvendigt at tage en maske på, alt efter situationen. Er du normalvis en meget seriøs type, vil du nok ikke blive et hit til familiefesten. Er du omvendt en meget humoristisk og grinende person, vil du måske blive opfattet som useriøs på arbejdspladsen. Tilpas din humor efter situationen.

Ansigt

Vi interagerer med en masse mennesker på daglig basis. Dette involverer oftest, at vi kigger på hinandens ansigter. Du kan ikke ændre så forfærdeligt meget på selve dine ansigtstræk, men nogle ting kan du forbedre. Er dine tænder gule, så overvej en tandblegning. Kan du ikke gro et ordentligt skæg, forbliv nybarberet. Sørg altid for, at du er præsentabel uanset situationen.

Høflighed

Her kommer der et tip, som ikke er afhængigt af den pågældende situation. Vær altid høflig. Ingen kan lide uhøflighed, og det er forholdsvis simpelt at ændre. Dette betyder ikke, at du skal være en pushover, som alle kan tromle. Du kan sagtens være utilfreds og give din mening til kende, men gør det altid på en høflig måde. Dette udstråler overskud og klasse.

Vær dig selv

Når man har læst ovenstående, kan dette måske virke lidt underligt. Pointen er blot, at du ikke skal forsøge at være noget, som du ikke er. Som nævnt i indledningen, skal du være den bedste version af dig selv. Omfavn dig selv, og vær opmærksom på dine egne fejl og mangler. Vi danskere er glade for selvironi, så vær ikke bange for at grine af dig selv.