Vi kender vist alle det, at skrivebordet på computeren hurtigt kan blive rodet. Det gælder både på vores arbejdscomputer og vores private computer. Der er en række ting, som du skal gemme i løbet af dagen – og ofte ender de med at blive gemt ude på skrivebordet. Det kan være rigtig smart, når du arbejder, men kan være meget irriterende, når du skal finde noget efterfølgende. Det er derfor en god ide, at du prøver at organisere indholdet på din computer bedst muligt. Vi kommer med fem gode råd her.

Organiser dine yndlingsprogrammer

Du kan nemt organisere dine yndlingsprogrammer på computeren. Det kan også være med til at give dig en ide om, hvilke programmer du bruger meget. Du kan organisere programmerne ved at lægge dem, der har noget med hinanden at gøre ved siden af hinanden på skrivebordet. Måske kan de få hver deres hjørne, så det bliver nemt for dig at finde frem til dem. Det kan for eksempel være dine spilleprogrammer og dine links til bonus hos LeoVegas.

Fjern unødvendige programmer

Når du har fundet frem til dine yndlingsprogrammer, kan du nemt slette dem, som du ikke bruger så meget. Ofte har vi mange programmer, filer og lignende liggende på skrivebordet, som vi ikke bruger. Når du skal holde orden på skrivebordet, er det derfor en god ide, at du begynder at slette nogen af dem. Det kan være med til at gøre, at dit skrivebord bliver mere ordentligt.

Hav flere skriveborde

På mange computere er det i dag muligt, at du har flere skriveborde. Det kan også være en løsning i forhold til at holde orden. Det kan være særlig smart, hvis du både bruger din computer til arbejde og privat. Så behøver dine arbejdsprogrammer ikke at ligge ved siden af dine spil. Det gør det også lidt nemmere at holde arbejde og privatliv adskilt.

Gør ikonerne på skrivebordet mindre

Når du har slettet alle de ikoner, som du kan, men du stadig synes, at der er for mange, kan det også være en ide, at du gør ikonerne på skrivebordet mindre. Det er nemt at indstille på computeren. På den måde får du altså plads til flere ikoner, samtidig med at du bevarer de smarte genveje, som ikonerne jo er. For det er netop fordi, at du har mulighed for at gå direkte ind på en side eller en fil, at du har dem liggende.

Lav en usynlig mappe på skrivebordet

Er I flere, der bruger computeren, og har du nogle filer eller programmer, som du ikke vil have, at de andre brugere skal se, kan du oprette en usynlig mappe på skrivebordet. Du kan selvfølgelig også bare bruge den for at få et skrivebord, der ser mere ordentligt ud, når du bare ser på det. Du kan nemt klikke dig ind på mappen, når du ved, hvor på computerens skrivebord den ligger. Du gør mappen usynlig ved ikke at give den et navn og så vælge et tomt ikon. Du kan gøre begge dele ved at højreklikke på mappen.