Den verdensomspændende pandemi, Corona eller Covid-19, er næsten umulig ikke at have hørt om. Den har fået mange danskere hamstre, hoste og holde afstand. Den har været skyld i isolation, indlæggelser og ensomhed. Derudover så pandemien siden marts 2020 har været årsagen til, at flere af landets skoler og arbejdspladser har været lukket ned.

Men når der pludseligt bliver lavet om på rutiner, og den hverdag som folk er vant til, så opstår der også nye muligheder. Dette har under hele Corona-pandemien vist sig flere steder i landet, både med online tiltag og nytænkende virksomheder. Men det er også synligt hjemme hos mange danskere.

Gør det selv projekter

Corona har for flere danskere betydet mere tid hjemme. For nogle med hjemmearbejde, men også for flere som hjemsendte, fordi deres arbejdsplads som følge af pandemien har været tvunget eller nødsaget til at lukke ned midlertidigt eller endegyldigt.  

Det har i mange hjem vist sig ved, at de mange flere timer i hjemmet har givet tid, mulighed og overskud til gør det selv projekter. Det har givet muligheden for at få ordnet eller fikset de projekter, som et travlt arbejdsliv med transporttid og lange arbejdsdage ikke har givet mulighed for – for eksempel er mange gået i gang med at træne hjemme med et program.

Skal du også i gang?

Er du en af dem, der er blevet ramt af nedlukninger eller nedskæringer som en konsekvens af pandemien? Så kan du også være en af dem, som nu har fået ideen eller tiden og overskuddet til et gør det selv projekt. Så er tiden nu inde til at få gjort alvor af dine ideer eller ønsker, så du kan få noget positivt ud af alt den tid, som du nu pludseligt har fået hjemme.

Det kan både være småting, som har generet dig i hverdagen, men som du ikke har haft tid eller mulighed for at få fikset. Det kan også være en investering i noget, der gør et projekt eller hverdagsting nemmere for dig. Det kan være alt fra endelig at få købt nye og isat nye gummimåtter i bilen eller værkstedet.
Det kan også være en investering i en rygsprøjte, så du nemt kan få ordnet projekterne i haven.


Lyspunkter i en svær tid 

Selvom Corona-pandemien stadig har og har haft virkelig store omkostninger for både virksomheder, samfundet og for private mennesker, så har den verdensomspændende pandemi også givet mulighed for nytænkning og gør det selv projekter.

Det har derfor ikke for alle kun været entydig negativ påvirkning, selvom det naturligvis har givet udfordringer og tab på mange områder. Da det også har krævet nytænkning, hvilket både har skabt nye virksomheder, måder at omgås på og nye løsninger til hus og have.

Det er en af følgerne ved, at verden er havnet i denne pandemi. Så selvom det har været overvejende negative konsekvenser, så har det også for nogen været starten på noget nyt. Det er en svær tid med mange forholdsregler og ændringer i hverdagen, men der er lyspunkter at finde i en svær tid.