Engang i mellem står vi alle over for en ændring i vores liv. En af disse ændringer er det faktum, at vi fra tid til anden bliver nødt til at hive rødderne op og flytte. Det kan være til den anden ende af byen, men det kan også være fra Jylland til København eller modsat. Uanset hvad indebærer mange flytninger de samme overvejelser og ændringer. Så står du overfor at skulle flytte, kommer der her en lille tjekliste med 6 hurtige ting, som du skal huske og som du for de fleste tilfælde kan ordne på nettet.

1. Den rette lejlighed

Første skridt i flytningen vil af helt naturlige årsager være at finde den rette bolig. Der er mange muligheder for, hvordan man kan bo, men én af de oplagte er at bo i lejligheder – København, Aarhus og Odense er nok byerne, hvori det er mest oplagt, så følg linket ovenfor for netop at finde en lejlighed eller for blot at vurdere niveauet på huslejen i byerne.

2. Den rette indflyttergave

Enhver indflytning bør inkludere en indflyttergave – det er uanset, om det er en gave til dig selv, eller om du kommer forbi en bekendt, som netop er flyttet ind i noget nyt. Men hvad er en oplagt indflyttergave? Du kan med fordel finde masser af inspiration til gaver, uanset om det er en gave til ham eller hende, i dette link.

3. Den rigtige bredbåndsforbindelse

Det er en sand jungle at skulle finde den rette bredbåndsforbindelse til sit nye hjem. Skal den gå ind under tv-pakken, mobilpakken, eller er det nemmest at have forbindelsen i et abonnement for sig selv? Der er en del spørgsmål vedrørende netop bredbånd, men hovedsageligt bør du indse dit eget behov, samt hvor meget du ønsker at betale for den givne forbindelse. Med fordel kan du finde anmeldelser og sites på nettet, som sammenligner de forskellige tilbud.

4. Husk forsikringen

Ligesom med bredbåndsforbindelsen er der mange forsikringer, der skal holdes styr på, når man flytter. Du har muligvis styr på dem i forvejen, men mange udnytter alligevel flytningen til at få gjort op med sine forsikringer samt til eventuelt at tegne nogle nye og mere relevante for dig og der, hvor du nu befinder dig i livet. Med andre ord bør du udnytte din flytning – hvor alt alligevel er kaos – til at få styr på noget ganske vigtigt, som forsikringer jo er.

5. Lær din by at kende

En helt essentiel ting, i hvert fald når du flytter til en ny by, er at lære denne by at kende. For mens det tager tid at skabe sig et netværk og lære sine naboer at kende, bør du ikke spilde tiden med at lære din by at kende. Uanset om du er til natteliv, oplevelser, natur eller hyggelige omgivelser i byens små gader, bør du ikke tøve med at komme ud. Netop ved at komme udenfor, eksempelvis i nattelivet, møder du nye mennesker. Ligeledes bør du udnytte, at du får gæster, som skal se, hvor du bor, til at invitere dem med ud for at se byen.

6. Køb hjemmets redskaber, og spar penge

Ved en indflytning er der typisk mange ting, som man skal have købt som nye. Det er ofte de helt basale, huslige ting, som eksempelvis spande, en kost, måtter, klude og rengøringsmidler. Alt dette kan være dyrt, hvis man køber det på én gang, men sørg nu for at få det overstået så hurtigt som muligt. Hvis du overvejer, hvor du køber disse ting henne, kan du spare penge. Undgå typisk de normale supermarkeder, og find butikker som eksempelvis Harald Nyborg, hvor de har det hele til meget lave priser.