Når du tænker på at optage et lån, tænker du måske instinktivt på banken – det er der i hvert fald mange, der gør, når snakken falder på optagelse af lån. Banken er dog langt fra det eneste sted, hvor du kan låne penge. I dag findes der rigtig mange låneudbydere på nettet, der i høj grad konkurrerer med banken, når det kommer til at udbyde lån. Lånebranchen er på mange måder blevet digitaliseret, da man i dag kan finde et væld af forskellige lånetjenester på nettet. Det kan dog være svært at overskue de mange låneudbydere og finde det bedste lån blandt de mange – derfor har vi her samlet nogle råd til dig, der gerne vil finde det bedste lån online.

Sammenlign forskellige lån

Når du skal finde det bedste lån, er det vigtigt, at du sammenligner flere forskellige lån. Du skal ikke bare takke ja til det første lån, der lyder fordelagtigt. Du finder det bedste lån ved at sammenligne flere forskellige lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. Til at hjælpe dig med det findes der flere forskellige sammenligningstjenester på nettet. Disse er dukket op i takt med, at lånebranchen er blevet mere og mere digitaliseret. De forskellige sammenligningstjenester laver det hårde arbejde for dig og sammenligner forskellige lån. Det eneste, du skal gøre, er at ansøge om lånet og læse lånetilbuddet, inden du underskriver låneaftalen. Du skal altid huske, at et lånetilbud ikke er bindende, før du har skrevet under – du kan altså ansøge om lån hos flere forskellige låneudbydere og blive godkendt, uden at det har betydning.

Sammenlign ÅOP

Hvis du vil finde det billigste lån, skal du naturligvis sammenligne priserne på de forskellige lån. Mange tror, at de skal sammenligne renteudgifterne, når der tales om priser på lån. Dette er dog ikke helt korrekt. Hvis du virkelig vil finde det billigste lån, skal du sammenligne lånenes ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Dette tal angiver altså, hvad lånet koster årligt – inklusiv renteudgifter og andre gebyrer og udgifter. Det er lovpligtigt for alle danske låneudbydere at opgive ÅOP, og du skal derfor altid holde øje med dette.

Vælg den låneform, der passer til dig

Inden du vælger, hvilket lån du vil optage, er det vigtigt, at du ved, hvilken låneform der passer til dig. Vil du have et lån med eller uden sikkerhed? Hvis du vælger et lån uden sikkerhed, vil du få et dyrere lån. Med et sådant lån er din risiko dog ikke så stor, da du ikke kan miste noget, hvis du ikke formår at overholde låneaftalen. Du skal selvsagt kun optage et lån, hvis du er sikker på, at du kan betale det rettidigt tilbage. Der kan dog ske uforudsete ting, som kan påvirke betalingsevnen. Det er muligt at finde billige netlån uden sikkerhed. Hvis du søger et billigt netlån, skal du dog gå efter de lån, hvor du stiller sikkerhed.