Før i tiden var det helt normalt, at ligge i 400 forskellige senge, før man købte den rigtige. I dag er det blevet mere udbredt, at sengen købes via internettet – uden at have ligget i den først, vel at mærke. Ligeså mange forskellige mennesker vi er, ligeså mange forskellige senge findes der. Derfor kan det naturligvis være rigtig svært at vælge den helt rette seng, der passer perfekt til dig.

Skal din seng blot være en boxmadras med meder til? Eller skal det være en sengeramme med en madras? Skal madrassen være blød, hård eller midtimellem? Skal du have topmadras eller ej – og hvorfor/hvorfor ikke? Mulighederne er mange, og ligeså er udfordringerne. For hvordan skal du da købe en seng på nettet, som du ikke ved om du kan bruge? Vi forsøger at give dig svar på dette.

Bedre søvn – bedre livskvalitet

Søvn er et behov, der ikke kan undgås. For kroppen skal have hvile og restituere efter en lang dag med mange vågne timer. Alle synes, at de får for lidt søvn – og det gør de måske også. Men hvad mange ikke ved er, at kvaliteten af den søvn man så får, er altafgørende for både det fysiske og det mentale velbefindende på den lange bane. Søvnen har altså stor betydning for, hvorvidt livskvaliteten er opad- eller nedadgående.

En god seng er en nødvendighed for en bedre livskvalitet, men en god seng er ikke nok. Det skal være en god seng i forhold til dine behov. For en god seng for mig er ikke nødvendigvis en god seng for dig. Derfor er det vigtigt, at vi hver især sætter os ind i, hvilke behov vi har – og hvilken type seng, der anbefales til det.

Find sengetests på nettet

For at blive klogere på, hvilken type seng der passer til dine behov, så er det en god idé at ty til ekspertviden. Det kan for eksempel gøres ved at læse anmeldelser, anbefalinger og vejledninger på nettet. Der findes et hav af forskellige sengetests, hvor mennesker har testet de forskellige senge på markedet. Derigennem har de skabt en rigtig god vejledning til dig i forhold til hvilke modeller, typer, kvaliteter og priser, der er på markedet. Når du skal vælge ny seng eller boxmadras, så kan det være en rigtig god idé, at finde de mange sengestests, der ligger på nettet du kan læs mere her

Når du har fundet ud af, hvilken type madras du skal have, så er næste projekt at finde ud af, om den blot skal forsynes med meder, eller om du ønsker en ramme på. Rammemadrasser er også en hel videnskab og det er endnu en online verden, der kan være svær at navigere i. For skal rammemadrassen være dobbelt, med fjedre eller noget helt tredje? På den norske sengeside finder du en komplet vejledning i forhold til, hvilke overvejelser du bør gøre dig i forbindelse med valg af rammemadras.