Når en opsparingskonto i banken ikke giver meget mere end 0,1 % i rente, kan det være fristende, at du finder andre måder at få dine penge til at vokse på. En af de mere måder, som mange tænker, er en god løsning, er at handle med aktier. Har du lidt forstand på det – og en del held – kan der være mange penge at tjene på aktierne. Men det handler om at købe på det rigtige tidspunkt, og ikke mindst om at sælge på det rigtige tidspunkt.

Når du køber aktier, køber du faktisk en lille del af virksomheden, også selvom du bare køber aktier for 5000 kroner. Hvis firmaet stiger i værdi, stiger din aktie også i værdi. Kan du sælge din aktie for mere, end du har købt den for, tjener du penge. Mister firmaet værdi, mister du penge, og går firmaet konkurs, er alle dine penge tabt.

Derfor er en af de vigtigste regler i forhold til aktiehandel, at du ikke sætter alle dine penge på en virksomhed, men at du fordeler dem ud på flere virksomheder. Det kan være, at du investerer i fem eller ti virksomheder. På den måde er der en større sandsynlighed for, at det i hvert fald kommer til at gå godt for nogle af virksomhederne.

Sæt dig grundigt ind i virksomheden, når du handler aktier

En af de vigtigste ting at gøre, når du handler med aktier, er, at du sætter dig grundigt ind i den virksomhed, som du køber aktier i. Det vil sige, at du ser på, hvordan deres aktie har klaret sig de seneste år, og hvordan deres regnskaber har været. Du skal også se på, om de har nogle store projekter, som de snart lancerer. I nogle tilfælde kan et nyt projekt betyde et kæmpe hop opad for aktien, i andre tilfælde kan det betyde, at aktien bliver meget mindre værd, fordi projektet flopper fælt.

Det er også en god ide, at du følger med i aviserne og i programmer på TV og i radioen, der beskæftiger sig med aktier. Det handler om at være så godt klædt på som muligt.

Denne artikel var bare en lille introduktion til, hvordan du handler med aktier, og er langt fra fyldestgørende. Hvis du gerne vil have mere information om, hvordan du kommer i gang med at handle med aktier, kan du prøve at læse denne gode artikel om aktier for begyndere.

Er Bitcoin en bedre investering end aktier?

Du har måske hørt om, at Bitcoin er blevet markant mere værd de seneste år. Den virtuelle valuta kan bruges til en lang række forskellige formål som investering, spekulering eller simpel overførsel af penge mellem to lande – uden høje gebyrer.

Bitcoin er steget meget de seneste år. Nogle spår, at den snart vil komme loftet, mens andre mener, at den bare vil fortsætte derudad. Du skal derfor sætte dig lige så godt ind i Bitcoin, som du gør med aktier, hvis du vil investere i dem.