Du kender det sikkert – boligen har stået uforandret længe og trænger til at blive frisket lidt op. Sofaen eller det dyre spisebord ikke just noget man bare lige kan skifte ud, både pga. prisen men også pga. besværet forbundet med dette. Heldigvis er der både nemmere og billigere alternativer til at give dit hjem et nyt lys, i bogstaveligste forstand. Læs med her for at se hvor stor en forskel det kan gøre, at udskifte lampeskærmen til din lampe i et af hjemmets rum.

Lampeskærm til stuen

Når det kommer til belysningen i stuen kan den tjene flere forskellige formål. Først og fremmest skal du finde ud af om du skal bruge et hyggeligt lys i stuens hyggelige hjørnekrog eller om du har brug for et funktionelt lys centralt i rummet, eller eksempelvis over spisebordet. Hvis du skal bruge lampen over spisebordet, skal du sørge for, at den er åben i bunden, så du får en masse lys ned over selve spisebordet. Skal den lyse ude i hele lokalet, er det vigtigt, at lampeskærmen er enten gennemsigtig eller meget lys, da den på den måde vil sprede mest muligt lys ud i alle retninger.

Hvis du skal bruge lys til stuens hyggekrog, er det ikke ligeså væsentligt. Her er målet bare at få et godt og hyggeligt lys som du synes er pænt. Derfor har du mere frie tøjler på det punkt. Der er mange forskellige former for lampeskærme. Herunder kan du læse om en af de mest populære af slagsen når det kommer til stuen, nemlig velourskærme.

Velour lampeskærme

En af de store på markedet indenfor lampeskærme, er Velour lampeskærmene. Vi kender velour fra eksempelvis sofaer, hvor det bløde, lækre materiale er karakteristisk. Det var især et materiale der blev brugt før i tiden, men har i en årrække været udenfor billedet. De seneste år er velour dog virkelig kommet på mode igen i den danske boligindretning og her er lampeskærmene altså ingen undtagelse.