1) Få dem med i køkkenet. Børn er mere tilbøjelige til at spise noget, som de har været med til at tilberede. At involvere dem i madlavningsprocessen kan også være en god måde at lære dem om sunde spisevaner på. Prøv evt. måltidskasser til børn.

2) Gør måltiderne sjove. At spise skal være en fornøjelig oplevelse for børn, ikke en pligt. Prøv at servere mad på tallerkener med sjove designs eller brug spisepinde i stedet for redskaber for at gøre måltidet sjovere.

3) Opmuntre til at prøve nye fødevarer. Det er vigtigt at opmuntre børn til at prøve nye fødevarer, også selvom de ikke tror, at de vil kunne lide dem. Bare fordi de ikke kan lide smagen af broccoli, betyder det ikke, at de vil aldrig spise det.

4) Vær en god rollemodel. Børn er mere tilbøjelige til at spise sunde fødevarer, hvis de ser deres forældre og andre voksne, der også spiser dem. Vis dem, at sund mad kan være lækker ved at spise det selv!

5) Sæt et godt eksempel derhjemme. Hvis du vil have dit barn til at spise sundt, skal du sørge for, at den mad, du har derhjemme, også er sund. Hold usunde snacks ude af huset eller begræns dem til særlige lejligheder.

6) Tilbyd valgmuligheder. At give børn valgmuligheder kan være en god måde at få dem til at prøve nye ting. I stedet for blot at spørge “vil du have gulerødder eller selleri?”, så prøv at tilbyde tre forskellige grøntsager og lad dem vælge, hvilken de vil have.

7) Gør det sammen. Familiemåltider er en god mulighed for at spise sundt og knytte bånd med dit barn. At lave mad og spise sammen kan også være en sjov måde at lære børnene om sunde spisevaner på. Måltidskasser kan gøre det nemt for hele familien at lave mad og spise sammen. Her kan du købe måltidskasser.

8) Vær tålmodig. Det kan tage et stykke tid for børn at varme op til nye fødevarer. Bliv ikke modløs, hvis de ikke kan lide noget første gang, de prøver det. Bliv ved med at tilbyde det, og i sidste ende vil de måske komme til sig selv.

9) Beløn god opførsel. Hvis dit barn prøver nye fødevarer eller spiser flere grøntsager, skal du sørge for at rose dem! Det vil opmuntre dem til at fortsætte det gode arbejde.

10) Hav det sjovt med mad! Det skal være sjovt at spise for alle involverede at spise. Prøv at lave sjove ansigter ud af din mad, og leg lege med din mad, som f.eks. “I Spy” eller “Gæt den mad” Med lidt kreativitet kan måltidet blive en fornøjelse for alle.