1. Lær om de lokale skikke og den lokale kultur, før du flytter til Spanien.

2. Du skal ikke gå ud fra, at alle i Spanien er “fiesta-folk”. Der er mange indadvendte mennesker i Spanien, ligesom i alle andre lande.

3. Vær forberedt på et første kulturchok, når du først ankommer til Spanien. Tingene vil være anderledes end det, du er vant til, men det er en del af det sjove!

4. Vær ikke bange for at stille spørgsmål, når du ikke forstår noget. Spanierne er generelt meget tålmodige og glade for at forklare ting til udlændinge.

5. Prøv at lære i det mindste nogle grundlæggende spanskfærdigheder, inden du flytter til Spanien. Det vil gøre dit liv meget lettere, og de lokale vil sætter pris på din indsats.

6. Bliv ikke fornærmet, hvis nogen kalder dig en “guiri” (udlænding). Det er ikke ment som en fornærmelse, det er bare en almindelig måde at omtale udlændinge på i Spanien.

7. Vær opmærksom på forskellene mellem den spanske kultur og din egen kultur. Spaniere står f.eks. generelt ikke i kø, som folk fra angelsaksiske lande gør.

8. Du skal ikke forvente, at alle i Spanien taler engelsk. Selv om mange spaniere har et vist niveau af engelskkundskaber, er det på ingen måde universelt.

9. Prøv at opleve så meget af den spanske kultur som muligt. Der er så meget at se og gøre, lige fra flamencodans til tyrefægtning.

10. God fornøjelse og nyd din tid i Spanien! At bo i et fremmed land er en fantastisk mulighed for at lære nye kulturer at kende og få nye venner.

Sådan er det at være udlænding og bo i det solrige Barcelona

Spanien er et berømt rejsemål af mange forskellige årsager: den fantastisk velbevarede arkitektur og historiske seværdigheder, middelhavsatmosfæren, det varierede landskab, den velsmagende mad og den passionerede kultur. Spanien, der ligger på den iberiske halvø, er det næststørste land i Vesteuropa efter Frankrig. Og selv om Madrid er hovedstaden og den mest folkerige by, tiltrækker Barcelona – som ligger på landets nordøstlige kyst – det største antal turister. Faktisk blev den sidste år besøgt af over 32 millioner mennesker!

Husk at prøve Urtete, hvis du er i Spanien.