Det er en kedelig misforståelse, at mænd helst skal fremtræde så naturlig som muligt – i den betydning af naturlig, at mænd gerne må være uplejede og helt fri for diverse plejemidler.
Når mænd gerne må være naturlige, bør det snarere tolkes, som at de ikke skal bære synlig makeup. Alt andet er bestemt tilladt.

Mænd må gerne være forfængelige

Det er på ingen måde forkert, når mænd gerne vil se godt ud. Det er lige så naturligt, som det er for kvinder. At man gerne vil vise sin bedste side af sig selv, det er ikke forbeholdt det ene køn.

En mand må gerne sørge for at være i god form og have en veltrimmet krop. Den er de fleste mænd med på.
Men at de også gerne må tænke på hår, skæg, ansigt, hænder, fødder, negle og så videre, der kan der være meget stor forskel på, hvor meget, den enkelte mand synes, han skal tage sig af det. Men det bør han.

Denne artikel er lavet i samarbejde med gulvmaling.dk – din side om alt med gulvmaling.

Ansigtspleje

Ansigtshuden har brug for noget pleje. Især sommer og vinter udsættes ansigtet for stor belastning. Denne belastning skal afhjælpes i form af creme eller olie, som kan hjælpe ansigtshuden til at regenerere.
Huden skal føles blød og lækker og ikke føles som et stykke sandpapir. Den skal selvfølgelig ikke være fedtet, men bare lige tilpas fugtig og blød.

Pleje af hår og skæg

På samme måde skal du tænke på at pleje og trimme både hår og skæg. Håret skal vaskes og behandles med en lækker shampoo og en balsam eller en olie, som passer til din hårtype.
Har du skæg, så skal det naturligvis også både klippes, trimmes og plejes. Giv dit skæg noget skarphed og noget plejende olie, så du ikke ligner et levn fra de glade 70’ere.
Alt i alt skal du være bevidst om, hvordan du ser ud. Dit ansigt afspejler meget af din natur, derfor bør du gøre noget ud af at se tjekket og velplejet ud – på den naturlige måde. Du skal ikke overgøre det, hvis det ikke ligger til din natur. Hvis det gør, så bare giv den gas.

Denne artikel er lavet i samarbejde med forankringsgrunder.dk – find forankringsgrunder her.

Brug en god skægtrimmer

Når det kommer til dit skæg, så er det som sagt vigtigt, at du passer og plejer det. Det sidder jo lige der i dit ansigt, så derfor skal det bare være i orden.
Med en god, effektiv og skånsom skægtrimmer kan du meget nemt give dit skæg den form, som du ønsker. Den er nem at håndtere, og skægget kommer til at stå smukt og veltrimmet.
Du kan finde en god test af gode skægtrimmere, som du kan studere, inden du vælger dig en skægtrimmer. Det skal jo gerne være en af en vis kvalitet. Så kan den nemlig holde længe, og den kan shape dit skæg på forskellige måder. Det er fint, når du gerne vil ændre på, hvordan dit skæg ser ud.
Brug den hver eller hver anden dag, afhængigt af din skægvækst. Så er der helt styr på det.