I 2020 med den nuværende Covid-19 situation skal de fleste vænne sig til at holde sig indendørs, og dermed selv være kreativ og effektiv i forhold til diverse boligprojekter.

Her kan fantasien og diverse projekter til hjemmet sprede sig ud til mange ideer, og hvor man samtidig med kan spare tid og penge på at kontakte den lokale håndværker eller handle ind hos møbelforretninger. At være sin egen lykkes smed er vejen frem til en spændende og kreativ hverdag med projekter til hjemmets indretning, hvor man selv bestemmer formen af de ting der skal bygges til hjemmets forskellige rum.       

Selvstændige boligprojekter

Om det er et nyt spisebord, garderobe eller en ny sengegavl til soveværelset, så er det at udføre håndværker arbejde selv en fordel. Man bestemmer selv, hvilket slags træ man arbejder med og hvilket materiale der skal anskaffes til høvlebænken derhjemme.

Ved at have sin egen høvlebænk, er der rig mulighed for at sætte sit personlige præg på udseendet og størrelsen på garderobeskabet eller sengegavlen til drømmesengen. At lave et projekt fra bunden giver en helt unik og personlig følelse af, at det færdiglavet arbejde, er hjemmelavet og ikke fundet fra andre snedkere.

Med sin egen høvlebænk, har man frihed til at bygge helt fra bunden og lave en personlig makeover af boligen. Der er adskillige måder på at være kreativ med de mange boligprojekter, og en høvlebænk kan gøre det mindre tidskrævende og billigere. Læs mere om de forskellige udvalg af høvlebænke her, hvor man finder høvlebænke til værksteder derhjemme for de mere krævende håndværkere, som ønsker en god oplevelse med snedker arbejdet.

Der findes også høvlebænke til nybegyndere med ingen håndværker erfaring og til mindre værksteder. Junior håndværkere kan ligeledes få deres egen høvlebænk, så børn og forældre kan fordrive tiden med at opstarte en hobby som håndværker sammen.

Enhver har egne præferencer til, hvordan høvlebænken skal fungere, hvoraf man kan anskaffe sig en sammenklappelig eller justerbar høvlebænk, der ikke tager så meget af pladsen derhjemme i det private værksted. På en høvlebænk er skruestikkerne mere robuste hjælpeværktøj til at bide om både træ og metal imens materialet bearbejdes.         

Høvlebænkens redskaber

Et af de vigtige komponenter til høvlebænken er det spåntagende værktøj høvlen ligeledes kaldt en slibemaskine, der anvendes til bearbejdning af træ og andet materiale såsom metal. Høvle kører normalt på strøm, og har forskellige planlægningsbredder samt forbruger forskelligt mængde af strøm.

Det er et effektivt værktøj der hjælper med at lave eller finjustere udformningen af møbler, herunder vinkelkanterne og selve fladerne. Info om effektive høvle ses her, hvor der fremvises gode tilbud og mulige rabatter på diverse slibemaskiner.

Et andet vigtigt redskab til høvlebænken er en pladebukke, der bruges til at bukke, valse eller skære træ og andet materiale i en hvilken som helst vinkel. Pladebukker er velegnet til gør-det-selv personer, som ønsker at have fuld kontrol over arbejdet i det private værksted.

Se mere om gode pladebukkere her, hvor der kan findes inspiration til den perfekte pladebukke til at påbegynde det specielle byggeprojekt.