Hvis din telefon er gået i sort ikke vil tænde, kan panikken allerede være vokset inde i kroppen.

Meget ofte kan det dog være fordi mindre grunde – hertil kan det ofte forebygges, men hvis skaden er sket, kan man også ofte slippe for et overkommeligt beløb.

Vi har sammensat 4 grunde til din iPhone kan være gået i sort, og hvad du kan gøre for at forebygge, at det sker.

Hertil har vi opsat en række vejledende priser, der bliver taget udgangspunkt i Telerepair som har et højt bundniveau og forhandler dele med kvalitet som fra fabrikken. Hertil tager vi udgangspunkt i en IPhone 8.

Er din IPhone ved at udgå

Selv om man ikke mener det burde være en selvfølge, så kan ens IPhone med tiden selv om den ser helt fejlfri ud vælge, at den på et tidspunkt ikke kan mere og giver op.

Så kan man jo få lov til at vurdere, hvorvidt ens iPhone 3 ikke er ved at være forældet.

Det første trin når man har en iPhone der er gået i sort er, at reboote den. Er den ældre så hold hjem og sluk knappen nede i 20 sekunder og hvis du er heldig, kommer der lys i den og den fungere fint igen.

Batteriet skal skiftes

Nogle gange kan man også hvis man er meget uheldig have et batteri som har givet op.

Batteriet mister med tiden sin leve tid, det kan man ikke gøre meget ved. Man skal dog huske, at oplade sin smartphone korrekt.

Undgå at sætte din iPhone i opladeren når den ikke er ved det ”røde”, hertil undgå at tage den ud af opladeren før den er på 100%.

Hvis man ikke gør dette, nedsætter man i høj grad batteriets levetid.

Derudover kan den forkerte temperatur have en direkte indflydelse på dit batteris levetid.

Kolde grader under 0 grader kan midlertidigt nedsætte batteriets levetid, mens grader på 35+ grader kan nedsætte temperaturen permanent.

Hvis dette problem er ude og din IPhone er gået i sort, kan du med fordel få skiftet dit batteri ud hos Telerepair.

Et nyt batteri inkl. udskiftning koster hos Telerepair, 595 kroner. Det er et rimelig acceptabelt prisniveau inkl. Montering, de lover tilmed at du kan løbe videre med din telefon inden for en time.

Falsk oplader

En falsk oplader til din iPhone er i sig selv ikke skadeligt, du skal her blot være sikker på kvaliteten der er ved opladeren.

Du skal være sikker på at opladeren i første omgang sender den rigtige mængde strøm igennem din iPhone.

Hvis den ikke får nok strøm, kan det i nogle tilfælde tage en del længere tid at få opladet din følgesvend, derudover kan du også være i en situation hvor, at din telefon øjeblikkeligt slukker.

Hvis du får en oplader der giver for meget strøm, kan den straks være en del værre. Mange tror, at det eneste der kan ske, er at de oplader hurtigere men, en oplader der udgiver for meget strøm kan brænde bundkortet helt ned i telefonen. Hvis bundkortet i din telefon brænder af, er der ofte slet ikke noget at gøre.

Derfor er rådgivningen her, brug udelukkende originale Apple opladere, eller brug en fra deres officielle samarbejdspartnere.

Tænd-/sluk knappen er gået i stykker

Tænd-/sluk knappen er ofte den knap der går i stykker. Det er fordi den og hjem knappen er de mest hyppigt bruge knapper på telefonen.

Det kan som regel mærkes ved at knappen ikke rigtigt ”tager fat og klikker”.  Er dette tilfældet, er det bedst du prøver prøve, at reboote og blive ved indtil den måske ”tager fat”. Hvis det ikke virker efter gentagende forsøg, skal iPhonen have skiftet knappen.

Udskiftning af tænd-/sluk knappen er et mere komplekst arbejde, derfor kræver dette også lidt mere tid og intenst arbejde for montøren. Derfor koster en ny tænd-/sluk knap inkl. Montering 795. kr.