Hvis du gerne vil have en bid af kagen og blive selvstændig inden for liberale erhverv, kan du læse denne artikel, som guider dig til, hvilke erhverv du skal vælge. Liberalt erhverv er defineret ved, at du skal drive selvstændig virksomhed, som ikke producerer et produkt eller sælge varer – du skal derimod sælge tjenesteydelser eller services. Eksempler er ofte advokater, arkitekter, tandlæger, revisorer, konsulenter og rådgivere. Mulighederne er altså mange for at drive liberalt erhverv, hvor nutidens teknologier har gjort det muligt at drive denne type virksomhed på helt nye, fordelagtige måder.

Digitalisering og disruption: revisorbranchen

Specielt inden for revisorbranchen er der de seneste år set store ændringer i måden, hvorpå man som virksomhed arbejder og behandler tal. Det betyder, at virksomheder med fordel kan anvende en større mængde data til at hjælpe virksomheden med at styrke dens forretning. Man kan også bruge disse data til rådgivning af kunder – den interne data har i dag den højeste værdi.

Disruption betyder, at en ny teknologi erstatter en gammel, som bevirker, at måden hvorpå man arbejder ændres radikalt – netop dette ses særligt inden for revisorbranchen. Rigtig mange mindre virksomheder og nyopstartede virksomheder anvender i dag digitale værktøjer til at få styr på bogholderiet, hvilket betyder, at man ikke længere behøver at have en medfødt flair for tal. Det kan dog stadigvæk være en god idé at kontakte en revisor, så man er sikker på, at regnskabet ser ud, som det skal. Find en revisor i København, så du er sikker på, at virksomhedens økonomi er på rette vej.

Hvis du er en nystartet revisorvirksomhed, og mangler kunder, findes der også flere forskellige hjemmeside, hvor du kan ’byde på’ arbejdsopgaver for virksomheder – en af din indtjening går dog til hjemmesiden, da denne formidler kontakten mellem dig og potentiel kunde. Det kan dog være en fordelagtig måde at få nye kunder på, da du potentielt kan få en kunde for livet. Nutidens teknologier gør også, at du ikke behøver at have kunder, som bor i samme by som dig. Alt regnskab i dag foregår digital, og du behøver derfor ikke at møde fysisk op nogen steder for at kunne varetage virksomhedens regnskaber.

Konsulenter og rådgivning: helt nye områder

Inden for denne branche ses der også ændringer, som gør, at virksomhederne kan håndtere flere kunder end tidligere. Digitale værktøjer har igen gjort arbejdsgangen anderledes, hvor det er muligt at kommunikere med kunder på helt nye måder. Derudover er der kommet helt nye brancher, hvor man som aldrig før, har brug for hjælp og rådgivning: det er emner som SEO, sociale medier, digital marketing og webshops. Dette er for mange iværksættere fremmed territorie, og derfor har man ofte brug for hjælp fra eksperter.

Der er rig mulighed for dig for at bevæge dig ind i et liberalt erhverv, hvor nogle af de store fordele er, at du ikke har meget kapital bundet i et lager. Du sælger ikke fysiske produkter, men derimod serviceydelser.