Har du fået dit først barn og er i tvivl om, hvordan du sikrer barnet, når du begiver dig ud i trafikken? Som nybagt forældre har man nok at se til, hverdagen bliver vendt på hovedet, og der er sjælendt meget tid til at undersøge, hvilke former for mad barnet f.eks. må spise, eller hvordan man sikrer barnets sikkerhed, når man skal besøge venner og familie, eller tager et smut ned for at handle.  

Kan du nikke genkendende til ovenstående beskrivelse, har vi sparet dig tiden til at undersøge, hvilke sikkerhedsforanstaltninger du bær være opmærksom på, før du bevæger dig ud i trafikken med dit barn.  

Sikkerhedsforanstaltninger du bør kende til 

For børn under 135cm er det i Danmark lovpligtigt at have dem placeret i en autostol under kørsel. Dette fordi at skulle en eventuel kollison finde sted, vil en autostol være med til at sikre dit barn. En autostol må altså ikke være noget, du går på kompromis med.  

Vælg den rigtige autostol 

Der findes et bredt sortiment af autostole, som er tilpasset barnets alder, vægt og højde. Autostole fås i mange forskellige varianter og produceres i fremadvendte og bagudvendte udgaver.  

De fleste førstegangsforældre vælger at købe en fremadvendt autostol, fordi disse typisk vil være billigere og vil fylde mindre i bilen. Dette kan dog have fatale konsekvenser for dit barn, da fremadvendte autostole ikke er nær så sikre som bagudvendte autostole.  

Bagudvendte autostole er faktisk 5x gange så sikre som fremadvendte autostole, da bagudvendte autostole fordeler trykket fra en eventuel kollison over hele barnets ryd, nakke og hoved.   

Har du ikke erfaring med autostole, kan du på https://autostol.dk/ finde gode råd og anbefalelsesværdige autostole, som opfylder dit barns behov.  

Hvordan skal en autostol monteres? 

Hvis man ikke har benyttet sig af en autostol før, kan det være svært at regne ud, hvordan den monteres korrekt på sædet. Dette skal du ikke bekymre dig om, da du meget hurtigt vil finde ud af, at det er lige til.  

En autostol kan være tung alt afhængig af barnets vægt. Det kan derfor være en fordel at placere autostolen, så barnet vender ud mod døråbningen. Herefter kan du rotere stolen, så barnet kigger mod bagruden.  

Selen trækkes tværs over barnet og klikkes i holderen. Efterfulgt glides selen ned i et indhug, du vil finde på bagsiden af autostolen. På denne måde skulle dit barn nu være sikret, og du kan trygt bevæge dig ud i trafikken. Husk altid at læse de specifikke instrukser, som medfølger din valgte autostol.