Når de fleste rejsende planlægger en rejse, ved de fleste rejsende, at de skal tænke på deres rejseforsikringsdækning. Men med så mange tilgængelige planer kan det være svært at beslutte, om en enkelt eller årlig rejseforsikring er den rigtige løsning for dig. I dette blogindlæg vil vi diskutere fordele og ulemper ved begge dele, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvilken type plan der passer bedst til dine behov.

Rejseforsikring til engangsrejse

En enkelt rejseforsikring giver beskyttelse for en enkelt rejse og dækker normalt lægeudgifter, erstatningskrav i forbindelse med personligt ansvar, stjålet eller tabt bagage og meget mere. Den er god til dem, der kun sjældent tager på rejser – f.eks. et par gange om året – og som ikke ønsker at binde sig til en årlig forsikring, der måske ikke bliver brugt, hvis de ikke tager på nogen rejser i løbet af året. Prisen for enkeltrejseforsikringer kan variere pr. person afhængigt af, hvor du rejser hen, og hvor længe du skal være væk; nogle forsikringer kan dog være billigere end andre afhængigt af din alder og allerede eksisterende helbredstilstande. Yderligere fordele ved en enkelt rejseforsikring omfatter fleksible afbestillingsregler og dækning af flere destinationer på én rejse.

Årlig rejseforsikring

En årlig rejseforsikring giver beskyttelse til flere rejser i løbet af året med én forsikring. Den dækker normalt lægeudgifter, erstatningskrav i forbindelse med personligt ansvar, stjålet eller tabt bagage samt aflysning eller forsinkelse af rejsen på grund af uforudsete omstændigheder som f.eks. dårligt vejr eller naturkatastrofer. Den er typisk dyrere end en enkeltrejseforsikring, da den dækker flere rejser, men kan være meget billigere i det lange løb, hvis du tager på flere rejser i løbet af året. Desuden har mange årlige forsikringer ekstra funktioner som f.eks. dækning af eventyraktiviteter som skiløb eller dykning, som måske ikke er inkluderet i forsikringer for enkeltrejser.

Konklusion

Valget mellem engangsrejseforsikring eller årsrejseforsikring afhænger af, hvor ofte du planlægger at rejse i løbet af året, og hvilken form for dækning du har brug for, mens du er i udlandet. I sidste ende har begge typer forsikringer deres egne unikke fordele, så sørg for at lave din research, før du beslutter dig for en af dem! Med alle disse oplysninger i baghovedet burde du nu være i stand til at træffe en velinformeret beslutning, når det er tid til at vælge din rejseforsikringspolice!