Spanien er et land i Europa, som har været et populært turistmål i mange år. Vejret, maden og kulturen er tiltrækkende for udlændinge. Men hvad med dem af os, der ønsker at gøre Spanien til vores hjem? Er der nogle særlige overvejelser, som man skal tage hensyn til, når man som dansker køber bolig i Spanien? I denne artikel vil vi undersøge nogle af de ting, du skal vide, før du køber en ejendom i Spanien som udlænding.

Hvorfor købe ejendom i Spanien?

Spanien er et fantastisk sted at købe en ejendom af mange grunde. Vejret er fantastisk med over 3000 solskinstimer om året i de fleste dele af landet. Spanien har også en mangfoldig og interessant kultur, fremragende mad og vin samt en smuk natur.

Måske er den vigtigste grund til, at så mange mennesker ønsker at købe en ejendom i Spanien, de ekstremt gunstige ejendomspriser. I sammenligning med andre lande i Europa er spanske ejendomme meget mere overkommelige. Det gør det attraktivt for mange mennesker at købe en bolig i Spanien.

Det skal du vide, før du køber en ejendom i Spanien

Der er nogle ting, som du skal tage hensyn til, før du som udlænding køber en ejendom i Spanien. Nedenfor vil vi skitsere nogle af de vigtigste punkter, som hvordan man vælger en god beliggenhed, og hvilken type ejendom man skal købe.

Valg af den rigtige beliggenhed

Det første, du skal gøre, når du køber en ejendom i Spanien, er at vælge din ideelle beliggenhed. Dette kan være vanskeligt, da der bogstaveligt talt findes tusindvis af forskellige beliggenheder over hele landet. Du kan overveje nogle vigtige faktorer som f.eks. nærheden til butikker, restauranter, skoler eller offentlig transport. Hvis du har til hensigt at bo permanent i Spanien, er det også værd at overveje, om der findes akutmodtagelser eller hospitaler i nærheden. Disse ting vil normalt påvirke prisen på dit potentielle nye hjem, så husk også det!

Hvilken type ejendom?

Du skal beslutte dig for, hvilken type ejendom du leder efter, før du for alvor begynder din søgning. Skal de være et sommerhus? Eller planlægger du at bo der hele året rundt? Hvis du ønsker at bruge ejendommen som feriebolig, er det vigtigt at vælge en beliggenhed i nærheden af turistattraktioner. Hvis du derimod ønsker en permanent bolig i Spanien, bør du måske overveje andre områder, som måske er mere overkommelige.

Det er også vigtigt at tænke over, hvilken størrelse ejendom du har brug for/ønsker. Ønsker du en lejlighed eller en villa? Og hvor mange soveværelser og badeværelser vil du gerne have? Disse ting vil alle påvirke prisen på dit potentielle nye hjem i Spanien.

Få hjælp fra en ejendomsmægler

Hvis du ikke er bekendt med spansk lovgivning og procedure, er det tilrådeligt at få hjælp fra en god ejendomsmægler, når du køber en ejendom i Spanien. De vil være i stand til at vejlede dig. Her kan du få mere vejledning hvis du tænker at gøre drømmen til virkelighed. Klik her – Køb hus Sydspanien!