Vand er dyrt og kan hurtigt komme til at koste mange penge der skaber en overskyggende post i budgettet. Det er derfor vigtigt at man som forbruger holder øje med sin vandmåler, og således sikrer sig at man ikke bruger mere vand end forventet. Læs med, og få styr på dit brugsvand derhjemme. 

99,9% af det danske drikkevand kommer fra grundvandet, hvorved det pumpes op, iltres og filtreres for derefter at komme rent og drikkeklart ud i hanerne. Hvis man ikke har en vandmåler i høj kvalitet, vil man ikke være i stand til at kunne angive den præcise mængde af gennemløben vand og således skabe overblik over forbruget og yderligere undgå Legionella bakterier. 

Legionella bakterier 

Legionellabakterier opstår i varmtvandsysstemer og kan forårsage alvorlig lungebetændelse. Bakterierne trives særligt ved lave temperaturer, og man skal derfor være særligt opmærksom hvis vandmåleren måler en temperatur mellem 20-45 grader. Derudover kan bakterierne også langsomt opstå, hvis vandforbruget bliver for lavt, og der derved ikke skylles tilstrækkeligt med vand gennem installationen. Læs om Legionella bakterier, og bliv mere bevidst om, hvordan du kan komme bakterierne til livs, og iværksætte tiltag, der mindsker risikoen for yderligere vækst. 

Sådan holder du øje med dit vandforbrug 

Gennem din vandmåler, vil du lettilgængeligt kunne holde løbende overblik over dit månedlige vandforbrug. En person bruger gennemsnitligt omtrent 118 liter om dagen, hvorudfra man kan beregne om ens forbrug ligger langt over eller under det gennemsnitlige.  

I vinterhalvåret er det meget naturligt at der fremkommer nogle større udsving, da temperaturerne udendørs skifter, og man begynder at gå i længere bade. Yderligere kan man være opmærksom på eventuelle andre udsving som kan påvirke det månedlige vandforbrug. Ligger det overordnet meget højt, bør man overveje at gøre en indsats for at reducere vandforbruget.