Tandlægebehandlinger er et af de få sundhedsområder, hvor det offentlige som oftest ikke dækker evt. udgifter. Derfor vil den økonomiske konsekvens som hovedregel ligge hos personen der får udført behandlingen. Og dog – for der er skam flere forskellige ordninger og muligheder, hvor man kan få dækket udgifterne til tandlægebehandlinger. Vi har udarbejdet en kort guide, med de 4 mest almindelige muligheder fort tilskud:

  1. Sygesikringen ”Danmark”: 

Hvis du er medlem af den offentlige sygesikring, kan du få tilskud til visse tandlægebehandlinger. Tilskuddet afhænger af behandlingens art og omfang. Du kan se en liste over tilskudsberettigede behandlinger på sygesikringens hjemmeside her.

  • Tandlægeforsikring:

Hvis du har en tandlægeforsikring, kan du få tilskud til tandlægebehandlinger. Forsikringen dækker typisk en del af udgifterne til almindelige tandbehandlinger såsom undersøgelser, rensning og fyldninger. Vær meget opmærksom på hvornår du er dækket, og hvornår du ikke er dækket, når du tegner en tandlægeforsikring.

  • Kommunalt tilskud:

Nogle kommuner yder tilskud til tandlægebehandlinger til borgere med lav indkomst eller andre særlige behov. Det kræver at man aktivt ansøger ved ens kommune og aktiv i processen. Du kan kontakte din kommune for at høre mere om mulighederne.

  • Tilskud fra arbejdsgiver:

Nogle arbejdsgivere tilbyder tilskud til tandlægebehandlinger som en del af medarbejdergoderne. Du kan kontakte din arbejdsgiver for at høre mere om mulighederne.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at tilskuddene kan variere afhængigt af din individuelle situation og de specifikke betingelser i de forskellige ordninger. Du bør derfor undersøge dine muligheder grundigt, inden du beslutter dig for at få en tandlægebehandling.

 

Sådan kan du undgå flere tandlægebehandlinger for fremtiden

En artikel via. Ritzau afdækkede i Marts 2023, et meget konkret tip til, hvordan man kan undgå de dyre behandlinger for fremtiden

Citat via. Ritzau 21/3-2023:

Står der IFB på din tandlægeregning?

”Så er du langt fra den eneste. IFB (Individuel forebyggende behandling), stod der i gennemsnit på flere end 1 mio regninger om året fra 2019 til 2022. En IFB er meget mere end ”husk lige tandtråden” eller ”du skal børste mere grundigt der”. For ellers gør den ingen forskel, som formålet med ydelsen er. IFB omfatter i princippet alle de tiltag, som er nødvendige for at gøre dig i stand til at ændre din mundhygiejne, så du kan stoppe en sygdoms proces eller lidelse i mundhulen. Hvis tandlægen ikke har den nødvendige tid, så har han/hun heldigvis mulighed for at I aftaler en ny tid, uden merpris for dig. Så du kan få den hjælp du har brug for.” udtalte autoriseret tandplejer Liselotte Hinrich fra Denglademund.dk.